fbpx

img_6976

Denk positief

Waar het uiteindelijk op neerkomt, is dat de werkelijkheid een perceptie is. Als je je zelfverzekerd voelt, dan ben je dat ook. Als je leven uit elkaar dreigt te vallen en je merkt dat niet eens op, gebeurt het dan? Nee toch zeker? Denk dus liever aan positieve dingen!
Je bent jezelf niet voor de gek aan het houden—wees niet bang dat alleen dwazen en onnozelaars positief denken—je neemt de touwtjes in handen!
Als je jezelf hoort denken, “Jezus, wat ben ik dik,” STOP dan. Ga even terug. Herdefinieer het. Zeg het nogmaals, maar denk dan, “Ik ben niet zo blij met mijn gewicht. Wat kan ik er aan doen?” Het hoeft niet allemaal rozengeur en maneschijn te zijn; je moet gewoon iets minder streng zijn voor jezelf.
Positief denken leidt tot een positievere, zelfverzekerde houding. Weet je wat er gebeurt als je negatief over jezelf denkt? Het wordt gewoonte, en plotseling denk je overal negatief over. Je wordt een roddelkont, een klager, en iemand die altijd anderen probeert neer te halen. Walgelijk.
www.shylisabeauty.nl